blogg_blueberry_1140x600.jpg

Derfor skal du spise blåbær

Det er godt for kroppen regelmæssigt at spise blåbær. Ernæringsspecialister har kåret blåbær som en af ​​de fem sundeste fødevarer, du kan spise. Og der er ingen grund til at bekymre sig, når blåbærsæsonen er slut - frosne bær er en fremragende mulighed, fordi de bevarer deres næringsværdi.

Højt indhold af flavonoider


Det lille blå bær, der vokser vildt i Norden, indeholder en masse C-vitamin og antioxidanter. Der er en række stoffer kendt som antioxidanter, og blåbær har høje niveauer af den type, der kaldes flavonoider

I den østlige del af verden er grøn te blandt de vigtigste kilder til flavonoider i kosten.

Anthocyaniner - de stoffer, der gør nogle frugter og grøntsager blå, røde eller lilla - tilhører gruppen af ​​flavonoider. Indholdet af anocyaniner i blåbær er højere end i både jordbær, hindbær og tranebær.

Prøv Argus som supplement til at spise blåbær. Lige nu kan du få 12 ugers forbrug til kun 199,- for første levering. 

Argus

 Kun 199,-
icons8-replace.svg   Fast levering hver 12. uge
icons8-open-lock.svg   Ingen bindningstid
icons8-in-transit-18.svg   Levering til din hoveddør

Beskytter kroppens celler


Reaktive iltforbindelser, såsom frie radikaler, dannes konstant i vores krop som et biprodukt, når kroppen forbrænder ilt. Når produktionen af ​​skadelige iltforbindelser bliver højere, end kroppen er i stand til at nedbryde af sig selv, dannes oxidativt stress, som en form for skadelig oxidation.

Visse vitaminer og andre stoffer i fødevarer kaldes antioxidanter, fordi de kan modvirke oxidativt stress på grund af frie radikaler. Alle kroppens celler og organer skal beskyttes mod skadelig oxidation. E-vitamin og selen er eksempler på sådanne stoffer.

For syn og immunforsvar

I dag findes der også kosttilskud, der bruger de nyttige stoffer, der findes i blåbær.

Argus fra Vesterålen's er et kosttilskud med blåbærekstrakt i kombination med lutein, zink og selen, A-vitamin og E-vitamin. A-vitamin, zink og selen er med til at opretholde et normalt syn og immunsystemets normale funktion. E-vitamin og selen beskytter cellerne mod oxidativt stress.

Kilder:

  • Helsedirektoratet
  • Informasjonskontoret for frukt og grønnsaker
  • FHI - Folkehelseinstituttet
  • forskning.no

     

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi respekterer dine personlige informationer og deler intet med en tredjepart. Læs mere her.