VNP_yearlywheel_feb23_2_1140x600.jpg

Pasta Vongole Amore

❤ Sæt "That's Amore" på med Dean Martin på fuld lydstyrke, og lad som om du er i Toscana.

En rigtig god pasta er altid dejlig, ikke?

Her kommer en rigtig klassiker, lige så enkel som den er elegant. Med "Valentine's Day" rundt om hjørnet er det måske opskriften, du skal overraske med? Hvem ville ikke have været glad for at blive inviteret til dette lækre måltid?

VNP_yearlywheel_feb23_3_1140x600.jpg

Ingredienser til 3-4 portioner:

1 kg venus eller hjertemuslinger (færdigkogt)
400 g Linguini
250 g Cherrytomater
½-1 chili (afhængig af ønsket styrke)
3 fed hvidløg
1 bundt persille
4 spsk olivenolie
2 spsk smør
2 dl hvidvin (alkoholfri er fint)
½ citron
1 tsk salt
1 knivspids peber

 

Sådan gør du:

VNP_yearlywheel_feb23_4_1140x600.jpg

Skær cherrytomaterne i halve, hak hvidløg, chili og halvdelen af ​​persillen (gem den anden halvdel til pynt)

Varm en stegepande op og hæld både smør og olie i.

Hæld hvidløg, chili og persille i (Italiens farver :-) Lad det stege lidt.

Hæld tomaterne i og bland rundt.

VNP_yearlywheel_feb23_5_1140x600.jpg

Når tomaterne er bløde og har fået flot farve, hældes muslingerne i og blandes rundt.

VNP_yearlywheel_feb23_6_1140x600.jpg

Hæld hvidvin og citronsaft fra en halv citron i og lad det simre indtil alle muslinger har åbnet sig helt (kasser dem der ikke åbner sig)

VNP_yearlywheel_feb23_7_1140x600.jpg

Kog pastaen i en gryde med rigeligt vand og salt, kog i et minut mindre end angivet på pakken.

Inden du dræner pastavandet, hælder du lidt af det over muslingerne og tilsætter til sidst også pastaen. Bland rundt og lad det koge i cirka et halvt minut-minut.

Smag til med salt og peber og lad som om du er i Toscana.

Pynt med revet citronskal og resten af ​​persillen.

God appetit ❤

VNP_yearlywheel_feb23_1_1140x600.jpg